Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zupa z brukselką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 250 g Mielonej
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
ziemniaki 3 duże
brukselka 10 szt
pomidory krojone z puszki 200 g
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
wrzątek 1,5 l
Kminek mielony Prymat
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zupa z brukselką

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 01.12.2017 15:25
Dziękujemy :*
Marta Ryżek-Kalkowska 27.11.2017 11:25
Jak zawsze smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak