Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z indykiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

kapusta kiszona 500 g
golonki indycze 300 g (pieczonego)
grzyby suszone 3-4 kapelusze
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koncentrat pomidorowy 90 g

Przyprawy

Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyzeczki
Kolendra cała Prymat 1/4 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 2 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 1 ziarno
nasiona gorczycy Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z indykiem

Kapustę zalewamy zimną wodą (1 szklanka), dodajemy liście laurowe i gotujemy 45 min na małym ogniu.
Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy w paski.
Przyprawy rozcieramy w moździerzu.
Mięso oddzielamy od kości, dodajemy do kapusty razem z grzybami i koncentratem. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym płomieniu przez godzinę.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak