Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w paście warzywnej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

płaty śledziowe solone 500 g
mleko
woda

Pasta warzywna

cebule 2 sztuki
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
pieczarki 500 g
przecier pomidorowy 200 g
masło klarowane 2 łyżki
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w paście warzywnej

Kroki postępowania

1
Płaty śledziowe namoczyć w wodzie z mlekiem , pozostawić na 2-3 godz.
Krok 1 -  Śledzie w paście warzywnej foto
2
Warzywa obrać umyć.
Cebulę pokroić w kostkę ,marchew , pietruszkę oraz pieczarki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć cebulę z marchewką i pietruszką
Krok 2 -  Śledzie w paście warzywnej foto
3
Gdy warzywa lekko zmiękną dodać pieczarki.
Smażyć do odparowania płynu.
Krok 3 -  Śledzie w paście warzywnej foto
4
Dodać przecier , doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać.
Pastę odstawić do wystudzenia.
Krok 4 -  Śledzie w paście warzywnej foto
5
Śledzie pokroić w 2-3 cm. kawałki , podawać przełożone pastą warzywną , udekorowane natką pietruszki.
Krok 5 -  Śledzie w paście warzywnej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 25.11.2017 08:39
Dziękuję :)
SzczyptaChili 25.11.2017 08:38
Zgadzam się :)
SzczyptaChili 25.11.2017 08:38
Dziękuję :)
KORAL 24.11.2017 16:05
Świetnie wygląda :)
Jagódka17
Jagódka17 24.11.2017 13:24
Bardzo smacznie
wyattearp 24.11.2017 12:19
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak