Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz pieczony w kawie z nutą cynamonu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 2 oczyszczone tuszki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól
zaparzona mocna kawa 150 ml
sos sojowy ciemny 3 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cytryna 8 plastrów

Porada

Propozycja przygotowania ryby na świąteczny stół czy też wykwintną kolację we dwoje. Jej smak idealnie komponuje się z lampką czerwonego wina.

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz pieczony w kawie z nutą cynamonu

Skórę ryb naciąć na ukos, oprószyć z obu stron solą i pieprzem.

Kawę połączyć z sosem sojowym oraz cynamonem.

Ryb umieścić w naczyniu żaroodpornym zalać przygotowanym płynem , nasmarować nim rybę także od środka.

Odstawić na 2-3 godz do lodówki , w między czasie przekręcić ryby na drugą stronę.

W każdej od środka i na grzbiecie umieścić po dwa plastry cytryny.

Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 24.11.2017 13:24
uwielbiam ryby, danie wygląda świetnie
wyattearp 24.11.2017 12:19
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak