Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z kluseczkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
kalafior 0,4 sztuki
kapusta włoska 2-3 liście
pieczarki 10 dag
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietana 30% 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Kluski:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki

Dodatkowo:

natka pietruszki posiekana
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z kluseczkami

Kroki postępowania

1
Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach, wsypać do garnka, wlać 1 l gorącej wody, dodać kostkę rosołową i gotować.
Krok 1 - Zupa warzywna z kluseczkami foto
2

Po 10 minutach gotowania dodać pokrojony w krążki por, kalafior, posiekaną cebulę i kapustę. Gotować razem do miękkości kapusty.

Krok 2 - Zupa warzywna z kluseczkami foto
3

10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę pieczarki. 

Krok 3 - Zupa warzywna z kluseczkami foto
4
Ciasto na kluski.
Do kubeczka wbić jajko, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Zupa warzywna z kluseczkami foto
5
Łyżką zamoczoną we wrzątku nabierać niewielkie porcje ciasta i wrzucać do gotującej się zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, połączyć ze śmietaną, posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 5 - Zupa warzywna z kluseczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 23.11.2017 19:19
Wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak