Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie gołąbeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie gołąbeczki

Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko nasolić i pozostawić jak puści sok. Dokładnie odcisnąć kapustę, dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, wegete, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, a gdyby się ciasto rozpadało dodać trochę bułki tartej. Formułować małe gołąbeczki, tak jak sznycelki, obtaczać w bułce tartej i smażyć pomalutku na małym ogniu na złoty kolor. Można podawać z sosem. Bardzo smaczne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 08.03.2011 10:58
mniam;]
Joanna108
Joanna108 24.09.2010 08:11
Fajne ... ni to gołąbki bez zawijania, ni to mielone inaczej ... takie dwa w jednym. Ciekawa propozycja i niedroga.
iwona332 15.09.2010 22:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak