Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka i dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
dynia 400 g
cebula duża 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
pomidory krojone 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
mielona kolendra pół łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
papryczki jalapeno 1 szczypta (mielona)
cynamon szczypta
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka i dyni

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, smażymy na średnim ogniu około 2 minuty. Dodajemy do tego pokrojony w średnią kostkę filet, rumienimy. Do indyka i warzyw dosypujemy słodka paprykę, kolendrę, imbir i cynamon, wszystko smażymy 30 sekund. Całość zalewamy woda i pomidorami z puszki, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, gotujemy 10 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnia kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u mnie trwało to około 3 minuty). Przed podaniem gulasz posypujemy suszonym jalapeno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak