Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki pieczone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
oliwa 1,5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki pieczone

Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki. Płuczemy dwukrotnie w wodzie i odcedzamy na cedzaku. Następnie frytki wysypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i polewamy oliwą, a następnie posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy, aby frytki były obtoczone przyprawami z każdej strony. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę z frytkami wsadzamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach aż frytki będą rumiane i miękkie. Podajemy z ulubionym sosem lub jako dodatek do dania głównego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 22.11.2017 19:14
Przygotowuję często , dzieci uwielbiają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak