Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z jesiennych warzyw gulasz z indykiem...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 1/4 szklanki/chili
cebula 1 sztuka/duża
cukier 1 łyżeczka
dynia 4 szklanki/pokrojona
bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
papryka 2 sztuki/kolorowa
por 1 sztuka
ząbki czosnku 5 sztuk
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 3/4 łyżeczki
pomidory 1 kg/dojrzałe
mięso gulaszowe z indyka 50 dag
olej rzepakowy 2 łyżki/czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: z jesiennych warzyw gulasz z indykiem...

dynię, papryki obrane pokroić w kostkę, cukinię, bakłażan ze skórką pokroić w kostkę, por, cebulę, czosnek drobno pokroić, pomidory ze skórką blenderem zmiksować

na oleju podsmażyć na złocisto cebulę z cukrem, dodać dynię, cukinię, por, bakłażan, paprykę, czosnek, wsypać kucharka, papryke ostrą, podsmażać z 10 minut co jakiś cza mieszając

wlać zmiksowane pomidory (po dodaniu zmiksowanych pomidorów nie trzeba zagęszczać mąką)-(można użyć zamiast świeżych pomidorów sok pomidorowy w kartonie, wymieszać, gotować z 30 minut pod przykryciem

gulaszowe indyka pokroić drobniej, na oleju smażyć do miękkości, dodać do smaku przyprawę do indyka

usmażone mięso połączyć z warzywami, wymieszać, najlepiej przygotować wieczorem na drugi dzień - wielowarzywny gulasz z dodaniem indyka jest lekkim, smacznym i również sycącym daniem, ilość i rodzaj warzyw wg uznania.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak