Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dla smakoszy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 100 g
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
bulion warzywny 4 łyzki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 1 szt
portulaka siewna 150 g
pieczarki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dla smakoszy

1. Ziemniaki pokroić w drobna kostkę, obrany czosnek rozetrzeć z solą.
2. Do gorącego bulionu dodać ziemniaki i czosnek, wymieszać, wlać ocet i olej.
3. Obrane jajko drobno posiekać.
4. Portulakę ostrożnie opłukać i odstawić do odsączenia.
5. Grzyby oczyścić i na krótko przed podaniem na stół zawinąć z w szmatkę lnianą razem z portulaką i umieścić w lodówce.
6. Grzyby pokroić w cienkie plasterki, razem z portulaką dodać do przygotowanej marynaty i posypać całość jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak