Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 500 gram
pieczarki 150-200 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
woda 200 ml
śmietanka 50 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bazylia 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól

Dodatkowo

makaron

Ponadto

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

Cebule z czosnkiem drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju.
Dodać pieczarki uprzednio obrane, umyte oraz pokrojone w większą kostkę.
Po kilku minutach dołożyć mięso mielone, które mieszając doprowadzić do delikatnego obsmażenia.
Całość posypać przyprawami i następnie wlać wodę/bulion.
Po zredukowaniu się płynu dolać śmietankę i wmieszać koncentrat pomidorowy.
Wszystko razem dusić do momentu zgęstnienia sosu.
W międzyczasie ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania).
Gotowy makaron odcedzić i wymieszać z doprawioną zawartością patelni.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:04
Proste i smaczne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak