Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny barszcz warzywny ...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litry/z buraków
woda 2 litry
ziemniaki 8-10 sztuk
warzywa mrożone 1 opakowanie/barszcz ukraiński
fasola czerwona z puszki 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
cząber 1 łyżka
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 12% 200 ml
cukier 1 łyżka
ocet jabłkowy 3 łyżki
olej rzepakowy 4 łyżki/chili
olej rzepakowy 4 łyżki/czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny barszcz warzywny ...

wywar z gotowania dzień wcześniej w szybkowarze buraków czerwonych podłużnych wlać do garnka, dolać z 2 litry wody

dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, opakowanie mrożonki barszcz ukraiński, zagotować

dodać z zalewą z puszki czerwoną fasolę, groszek zielony, gotować do miękkości ziemniaków

do szklanki wlać sam wywar i wystudzić

dodać kucharka, cząber suszony, cukier, ocet jabłkowy, śmietanę wymieszać z 1 szklanką wystudzonego wywaru i mąką, wlać do zupy i mieszać do zagotowania

na koniec wlać po 4 łyżki oleju rzepakowego chili i czosnek, wymieszać - wywar z gotowania w szybkowarze buraków jak najbardziej nadaje się do wykorzystania jako baza do barszczu, barszcz jest najlepszy na drugi dzień, zawsze gotuję wieczorem i na następny dzień jest gotowe gdy smaki się przegryzły.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 20.11.2017 10:43
Jedna z moich ulubionych zup :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak