Jabłkowe racuchy z musli

Jabłkowe racuchy z musli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • musli

    1/2 szklanki
  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

musli i otreby zalać mlekiem i odstawić na co najmniej pół godziny.
Potem dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i jajko i dokładnie wymieszac.
Na koniec dodać pokrojone w cienkie cząstki jabłka, wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju placuszki formowane łyżką.
Przed podaniem odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierwym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kaja1991

02.10.2012 12:24
takich nigdy nie robiłam czas spróbować

agnieszka189

24.10.2011 15:31
samo zdrowie!

iknkirke

06.01.2011 16:46
pycha

madagaskar

24.12.2010 21:06
smaczne

Grażyna13

10.10.2010 23:24
Ale pomysłowe :)

banditka

17.09.2010 11:36
fajne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat