Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe racuchy z musli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
mąka 1 szklanka
musli 1/2 szklanki
otręby pszenne 1 łyżka
mleko 2 szklanki
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe racuchy z musli

musli i otreby zalać mlekiem i odstawić na co najmniej pół godziny.
Potem dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i jajko i dokładnie wymieszac.
Na koniec dodać pokrojone w cienkie cząstki jabłka, wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju placuszki formowane łyżką.
Przed podaniem odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierwym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 02.10.2012 12:24
takich nigdy nie robiłam czas spróbować
agnieszka189 24.10.2011 15:31
samo zdrowie!
iknkirke 06.01.2011 16:46
pycha
madagaskar 24.12.2010 21:06
smaczne
Grażyna13 10.10.2010 23:24
Ale pomysłowe :)
banditka 17.09.2010 11:36
fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak