Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA PIECZONE GARAM MASALA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

udka kurczaka 6 szt.

Marynata

olej 2 łyżki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA PIECZONE GARAM MASALA

Kurczaka myję i osuszam na ręczniku papierowym.
Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram kurczaka, odkładam do lodówki (najlepiej na noc).
Piekę pod przykryciem (może być pod folią aluminiową) 80 minut w 180 stopniach, następnie 10-15 minut bez pokrywki do momentu przyrumienienia się kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak