Pikantne kotleciki z kurczaka

Pikantne kotleciki z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir

    1 cm
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1/5
  • natka kolendry

  • liście kafiru

    3
  • pasta curry

    1 łyżka (czerwona)
  • przyprawa curry

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski robota włóż czosnek, imbir, cebulę, pokrojoną drobno czerwoną paprykę, świeżą kolendrę, liście kafiru oraz pierś z kurczaka. Całość dopraw czerwoną pastą curry i przyprawą curry.
Zblenduj wszystko na gładką masę i odstaw do lodówki na około 20 minut.
Z tak przygotowanej masy uformuj kotleciki po 40 g każdy i smaż na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty z każdej strony. Jeżeli masa klei się do rąk, namocz je w zimnej wodzie.
Kotleciki podawaj ze słodkim sosem chili i świeżą kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

18.11.2017 15:12
Smakowite i kuszące kotleciki;)

bietka

17.11.2017 17:59
Smaczne kotleciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat