Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe łódeczki z twarożkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 szt małe
twarożek 25 dag
śmietana 3-4 łyżki
cebula 1/4 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
szynka 2 plastry
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe łódeczki z twarożkiem

Papryki płuczemy, osuszamy i kroimy na połowy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Twarożek rozprowadzamy śmietaną albo mlekiem.
Szynkę, natkę pietruszki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy do twarożku, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowanym twarożkiem napełniamy połówki papryk. Połówki kroimy wzdłuż na połowy.
Podajemy na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak