Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z ziemniakami na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt część krótka
grzyby leśne ok 2 garści
marchew 1 szt
por 1/3 szt
ziemniaki ok7 szt
natka pietruszki ok 1/2 pęczka
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z ziemniakami na rosole

Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i umytą marchew. Solimy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, płuczemy i dodajemy do rosołu. Dodajemy por i natkę pietruszki. Grzyby oczyszczamy i płuczemy dodajemy do zupy (można najpierw podsmażyć).
Wyjmujemy ugotowane mięso i marchew. Zupę doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Zupę można zagęścić.
Mięso obieramy od kości i kroimy na grubsze kawałki. Marchew dowolnie kroimy. Mięso i marchew kładziemy na talerze i zalewamy gorącą zupą.
Można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 17.11.2017 08:53
Przepszna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak