krem poziomkowy

krem poziomkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    4
  • cukier

    20 dkg
  • śmietanka

    0,5 l
  • żelatyna

  • poziomki

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poziomki przetrzeć przez sito, dodać do nich białka i cukier, po czym ubijać aż masa zgęstnieje. Osobno ubić na pianę pół litra gęstej słodkiej śmietanki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej śmietanki, a gdy ostygnie troszke dodać do reszty śmietany. Wlać do masy poziomkowej, ubić wszystko razem i wlać do pucharków. Wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kielcok1

14.12.2011 17:40
musi być bardzo smaczny

Justyna Jussstiii

16.09.2011 06:24
super naprawdę polecam!

SyMiki

29.06.2011 16:34
muszę spróbować

rakow2

09.05.2011 16:07
super

Ela15

18.03.2011 14:09
pychotka

Krzysztof42

01.10.2010 20:28
na poziomki zawsze mam smak

Katarzyna156

30.09.2010 11:19
Bardzo fajny :) mniam..

izoldaaa6

06.09.2010 09:45
mniam, szkoda że poziomki tak trudno dostać :(

SmakolykiJoanny

05.09.2010 08:39
poziomkowy o jakie smaczne

bietka

01.09.2010 13:08
Już mi ślinka cieknie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat