Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mleko 2,5 szkl
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 szkl
olej 2 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka

Nadzienie

twaróg 250 g
cukier 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki

Dodatki

śmietana 30% 100 ml
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 torebka
maliny świeże do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane z serem

Składniki na ciasto mieszamy mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzewamy tłuszcz, wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki.Twaróg przeciskamy przez praskę lub rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i śmietanę. Dokładnie wszystko wyrabiamy na gładką masę, smarujemy naleśniki i zwijamy w rulony. Następnie układamy je w nasmarowanym masłem płaskim naczyniu żaroodpornym.Jajka miksujemy razem ze śmietaną i cukrem tylko do połączenia się składników i zalewamy naleśniki. Foremkę z naleśnikami wstawiamy do piekarnik nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut (do lekkiego zbrązowienia wierzchu zalewy). Dekorujemy malinami. Można posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 14.11.2017 12:24
smaczne naleśniczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak