Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 2 kg
woda 2 szkl
ocet 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
ziele angielskie kilka sztuk
sól łyżeczka
cukier łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w occie

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie około 10 minut , po czym odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, solą i octem. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego. Do słoików włożyć grzyby, zalać gorącą zalewą, zakręcić wieczka i odwrócić do góry dnem aby wieczka się zassały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 18.02.2019 10:54
Spoko mocna zalewa.Nie jadłem nigdy rydzów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak