zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem penne

zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem penne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    30 dag
  • mięso mielone wołowe

    30 dag
  • cebula czerwona

    5 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • pomidory

    20 dag
  • sos boloński

  • parmezan starty

  • mozarella

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zagotować. Mięso usmażyć, dodać trochę sosu bolońskiego, przyprawić przyprawą do mięsa mielonego Prymat. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry i usmażyć. Do naczynia układać kolejno: ugotowany makaron posypany parmezanem i zalany sosem boloński (ja używam takiego ze słoiczka), potem mięso mielone z pieczarkami i cebulą, na to parmezan i sos, na końcu pomidory posypane mozarellą zalane sosem. Piec w temperaturze około 200 stopni, przez 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izka192

11.01.2011 10:48
Uwielbiam takie zapiekanki:)mniam

Roman5

22.09.2010 00:46
włoskie danie w sam raz na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat