Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem penne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 30 dag
mięso mielone wołowe 30 dag
cebula czerwona 5 dag
pieczarki 20 dag
pomidory 20 dag
sos boloński
parmezan starty
mozarella 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem penne

Makaron zagotować. Mięso usmażyć, dodać trochę sosu bolońskiego, przyprawić przyprawą do mięsa mielonego Prymat. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry i usmażyć. Do naczynia układać kolejno: ugotowany makaron posypany parmezanem i zalany sosem boloński (ja używam takiego ze słoiczka), potem mięso mielone z pieczarkami i cebulą, na to parmezan i sos, na końcu pomidory posypane mozarellą zalane sosem. Piec w temperaturze około 200 stopni, przez 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 11.01.2011 10:48
Uwielbiam takie zapiekanki:)mniam
Roman5 22.09.2010 00:46
włoskie danie w sam raz na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak