Przepis i sposób przygotowania na: TORT Z DWOMA KREMAMI
Przygotowuję biały krem: ubijam śmietanę z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie), następnie stopniowo dodaję mascarpone, cały czas mieszając mikserem (na najmniejszych obrotach).
Przygotowuję krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, odstawiam do przestygnięcia (aż będzie lekko ciepła, a nie gorąca). Mascarpone miksuję z cukrem pudrem (około 4 łyżek), nie przestając miksować wlewam czekoladę cienkim strumieniem. Na koniec stopniowo dodaję śmietanę i mieszam aż składniki połączą się ze sobą i nabiorą gęstej konsystencji.
Pierwszy blat smaruję 1/3 białego kremu, kolejny kremem czekoladowym, ostatni blat i boki tortu pozostałym kremem białym.
Tort dekoruję złotymi perełkami i czekoladowymi różyczkami.