zrazy wołowe

zrazy wołowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso bez kości

    60 dag
  • masło

    6 dag
  • mąka

    3 dag
  • tarta bułka

    5 dag
  • cebula

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na szerokie plastry. Każdy z nich pobić tłuczkiem na cienkie płaty. Cebulę drobno posiekać i zmieszać z masłem i tartą bułką na jednolitą masę. Dodać przyprawy. Przygotowaną masę wysmarować płaty mięsa, zwinąć je w ruloniki, posolić i obtoczyć w mące, spiąć wykałaczką. W dużym naczyniu rozgrzać tłuszcz i powoli je usmażyć, dodać wody i dusić pod przykryciem przez ponad godzinę. Pod koniec duszenia oprószyć mięso mąką, osolić, do sosu po duszeniu dodać wodę i mąkę, aby zagęścić sos.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Roman5

22.09.2010 00:45
smakowicie wyglada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat