Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z pulpetami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki ok 10 szt
marchew 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
por 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana ok 1/2 szkl(można więcej)
sól i pieprz do smaku
masa na pulpety
mięso mielone 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat ok2 łyżki
mleko 3-4 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
cebula 1/2 szt
sól i pieprz do smaku
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z pulpetami

Pieczarki oczyszczamy jeśli trzeba obieramy, kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka z woda. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew a także natkę pietruszki i por. Wszystko razem gotujemy.
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, mleko i wbijamy jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy małe kuleczki(można obtoczyć w mące) i wrzucamy na wolno gotującą się zupę. Zupę doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę(zupę można zagęścić mąką).Wyłączamy gaz po ok 5-8 minutach gotowania z pulpetami.
Podajemy z ugotowanym makaronem obsypanym posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.11.2017 13:53
dziękuję bardzo:)
Bożena Matuszczyk 10.11.2017 23:58
Smaczna i kusząca zupka;)
katarzynka455 10.11.2017 20:25
Zgadza się pyszna...dziękuję:)
iskierka.ag 10.11.2017 16:44
Na pewno pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak