Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udźce z kurczaka na ragoût z soczewicy i pomidorów
Kroki postępowania
Na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów podsmażyć cebulę i czosnek, dodać wino i pomidory; zagotować.
udźce z kurczaka | 8 szt. |
soczewica | 300 g (ugotowana lub konserwowa) |
pomidory pelati | 1 puszka |
pomidory suszone Smak | 8 szt. |
kapary | 1 łyżka |
olej z suszonych pomidorów | 4 łyżki |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 pęczek (posiekana) |
czosnek | 2 ząbki |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1 łyżka |
białe wino | 100 ml |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
czosnek | 3 ząbki (rozgniecione) |
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat | 20 g (1 opakowanie) |
Musztarda delikatesowa Prymat | 1 łyżka |
miód wielokwiatowy | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Imbir mielony Prymat | |
Czosnek suszony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | |
kolendra | 1 pęczek (posiekany) |
jogurt gęsty | 400 ml |
ogórek | 1 szt. |
mięta liście | kilka gałązek |
czosnek | 2 ząbki (rozgniecione) |
sok z cytryny | |
cukier | 1 szczypta |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz biały mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: