Na szybko: Tapenada

Na szybko: Tapenada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarne oliwki

    220 g (słoik)
  • czosnek

    2-3 ząbków
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • kapary

    1 łyżka (odsączone z zalewy)
  • natka pietruszki

    3 łyżki (posiekanej)
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • sól morska

  • bagietka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do misy robota wsypujemy odsączone oliwki, kapary, czosnek oraz oliwę z oliwek i sok z cytryny. Miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy żeby smaki się przegryzły.
Podajemy na grzankach z bagietki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

23.03.2018 07:49
Jeszcze nie jadłam. :)

Bożena Matuszczyk

10.11.2017 23:57
Smakowicie;)

iskierka.ag

10.11.2017 16:44
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat