Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie składniki oprócz oliwek i rozmarynu. Przykryć ściereczką i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie wyrabiać ciasto przez 10 minut. Gdy ciasto będzie gładkie, przełożyć je do miski posmarowanej oliwą, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Oliwki osuszyć i drobno posiekać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 210 stopni Celsjusza.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na arkuszu papieru do pieczenia na kształt prostokąta. Z wierzchu posypać oliwkami i rozmarynem. Ciasto pokroić w cienkie paluszki. Paluszki delikatnie skręcić i posmarować oliwą.
Piec ok. 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !