Przepis i sposób przygotowania na: Na ciepło: Coxinha
Kroki postępowania
Smażyć w głębokim oleju.
filet z kurczaka | 600 g |
woda | 2 l |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
ziele angielskie | 3 ziarna |
marchew | 1 szt. |
seler | 1/3 szt. (małego) |
korzeń pietruszki | 1 szt. |
masło | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
czosnek | 3 ząbki |
cebula | 1 szt. (opalana nad palnikiem) |
serek śmietankowy | 200 g |
natka pietruszki | 3 łyżki (posiekana) |
ogórki konserwowe | 3-4 szt. (5-8 cm) |
żółtko jajek | 2 szt. |
mąka tortowa | 3 szklanki |
jajko | 2 szt. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1,5 szklanki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: