Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wafle tortowe 4 sztuki

Masa

masa krówkowa 1 puszka
masło lub margaryna 100 gram

Ponadto

herbatniki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Przygotować masę.
Masę krówkową z masłem/margaryną należy bardzo dokładnie zmiksować na gładki i jednolity krem.
Wafle posmarować masą, ułożyć na niej warstwę herbatników, posmarować masą, położyć wafel, masa, wafel i tak do wyczerpania się składników.
Na końcu powinien znajdować się suchy wafel.
Całość obwinąć folią aluminiową lub spożywczą i włożyć do lodówki - obciążając jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.11.2017 23:23
Pyszna słodkość.
SzczyptaChili 06.11.2017 13:00
Prezentują się smakowicie :)
bietka 06.11.2017 10:14
Pyszne wafle :)
Konczi 05.11.2017 19:39
bardzo lubię :0 Pysznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak