Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z fasoli Jaś...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 2 sztuki
cukier 2 łyżki
olej rzepakowy 1/4 szklanki
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 5 sztuk
kotlety schabowe 5 sztuk
majeranek 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z fasoli Jaś...

fasolę Jaś namoczyć w zimnej wodzie na całą noc, wodę z moczenia wylać, fasolę wsypać do szybkowara, wlać wodę około 2 litry, wsypać cukier, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotować w szybkowarze 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku z mięsem schabowym pokrojonym na kosteczki

do mięsa dodać ugotowaną fasolę, wywaru wlać tyle aby powstał sos, zagotować

do smaku dodać majeranek, paprykę ostrą, ocet jabłkowy, cukier do smaku, przyprawę w płynie, gotować wszystko z 15 minut, najlepiej ugotować wieczorem na następny dzień

wywar jeśli pozostał z gotowania fasoli można zamrozić i użyć później np. do zupy fasolowej - bardzo lubimy dania z fasoli w różnych wersjach, zwłaszcza fasola Jaś smakuje nam, podana jako gulasz jest sycącym daniem na obiad...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.11.2017 18:27
Pysznie i pomysłowo;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak