Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 500 g
śledzie 1 opakowanie po kaszubsku
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie

Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.
Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C.
Obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami.
Podajemy ze śledziem po kaszubsku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 06.11.2017 13:01
Świetny pomysł na śledzia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak