Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy bulgur i kurczaka
Soczewicę osączamy z zalewy, dodajemy do kaszy razem z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, mieszamy.
Seler kroimy w kostkę.
Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy, dodajemy pokrojoną cukinię, mieszamy z majonezem i łyżeczką grubo mielonego pieprzu. Przekładamy do lodówki.
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy dwie łyżki przyprawy i smażymy przez kilka minut, na rumiano. Studzimy.
Sałatę siekamy razem z dymką.
Wymieszaną kaszę dzielimy na dwie porcje.
Jedną wysypujemy na dno misy, na niej układamy seler, zasypujemy kolejną warstwą kaszy.
Na wierzch układamy mięso z kurczaka, zalewamy sosem z cukinii, groszku i kukurydzy.
Posypujemy sałatą wymieszaną z dymką.
Schładzamy.