Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kasztanowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne miąższ 200g
jajko 1 duże
cukier 1 szkl.
olej z orzechów włoskich 220-230 ml
proszek do pieczenia pełna łyżeczka
mąka tortowa 2,5 szkl.
aromat
sól duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kasztanowe

Kroki postępowania

1
Do malaksera wbić jajko, wlać olej, wsypać sól i cukier, dodać aromat i miąższ z gotowanych kasztanów.
Krok 1 - Ciasteczka kasztanowe foto
2
Miksować do uzyskania gęstej mlecznej masy.
Krok 2 - Ciasteczka kasztanowe foto
3
Dosypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Ciasteczka kasztanowe foto
4
Ponownie zmiksować do uzyskania miękkiego ciasta o wyglądzie ciemnego marcepanu.
Krok 4 - Ciasteczka kasztanowe foto
5
Malutką gałkownicą formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 min w temp 175-180*C.
Krok 5 - Ciasteczka kasztanowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak