Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak gotowany w majonezie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 Kg
woda 2 Litry
majonez 3 Łyżki
sól 1/3 Szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 2 Łyżki
majeranek 2 Łyżki
czosnek 2 Główki
pieprz 6-8 Kulek
ziele angielskie 3 Kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 Listki

Porada

Ja tym razem skórek nie luzowałam tylko dałam w całości wszystko i wyszło tak . Oprócz tego przed włożeniem do siatki dodatkowo mięso posypałam papryka i majerankiem

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak gotowany w majonezie

Mięso (u mnie uda) luzujemy z kości i skórek.
Skórki kładziemy na desce układamy na nich mięsko z kurczaka zawijamy tworząc coś na wzór rolady.
Roladę wsadzamy do siatki wędliniarskiej i do garnka z wodą majonezem oraz przyprawami (pamiętajmy o tym aby mięso było całe przykryte zalewą).
Gotujemy ok godzinę(u mnie 40 min).Studzimy w zalewie (około 6godzin). Gdy mięso jest zimne wyciągamy z garnka. I wieszamy na około godziny do odkapania. Po tym czasie wkładamy do lodówki.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak