Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g,
bułka namoczona w mleku 1 szt,(odciśnięta)
cebula 1 szt,
jajko 1 szt,
pieczarki 200 g. podsmażone
sól i pieprz do smaku,
przyprawy do mielonego
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone pieczarkami

Na samym początku bułki zamaczam w mleku, następnie odsączam.
Pieczarki obieram, kroje i podsmażam na oleju.
Cebule po obraniu drobno kroje w kostkę.
Wszystkie składniki dodaje do mięsa mielonego, dodaje jajko oraz przyprawy oraz odsączone bułki.
Dokładnie mieszam do połączenia składników.
Z masy formuje klopsy, które obtaczam w bułce tartej a następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Smażę z obu stron na złoty kolor. (część klopsów podsmażam mocniej bo lubie bardziej spieczone).
Podaje z ciapkapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.11.2017 05:31
Dobre klopsy.
Justi2401 03.11.2017 18:44
Jak zwykle domowo, ciepło i pysznie u Ciebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak