Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z fasolką szparagową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg w pasku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cebule 2 sztuki
Smalec wieprzowy
fasolka szparagowa 0,5 kg
natka pietruszki 4 łyżki posiekanej
sól i pieprz

Porada

Danie dość kaloryczne ale warte spróbowania.Bardzo dobrze smakuje z gotowanymi ziemniakami lub kaszą.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z fasolką szparagową

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcję ( np. w każdym kawału po dwie kostki)
Mięso oprószyć przyprawą do żeberek, słodką i ostrą papryką.

Obraną cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić żeberka z obu stron wraz z cebulą.

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, dodać do mięsa.

Danie podlać wodą do wysokości składników.

Dusić około 60 min na minimalnym gazie.

W między czasie doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak