Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na mięsie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze 600 g.rosołowe
skrzydełka kurczaka 4 szt,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
marchewki 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler kawałek
ziemniaki 3 - 4 szt,
kasza jęczmienna 1,5 woreczka
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na mięsie

Mięso mieszane (jakie mamy w lodówce)umyć włożyć do garnka, zalać wodą (ok. 1,5 - 2 l) doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć ogień, dodać obrane, opłukane jarzyny, listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotować około 30 - 40 minut tak aby warzywa były miękkie.
Miękkie warzywa wyjąc i rozgnieśc widelcem, ponownie włożyć do zupy, dodać pokrojone opłukane ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków na małym gazie. Pod koniec gotowania dodać ugotowaną wcześniej kaszę.
Całość gotować ok. 10 minut, doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:26
Dobra zupa.
Jolcia_90 02.11.2017 19:59
Fajny krupniczek. Dawno nie gotowałam, a też lubię zupy na kościach z mięskiem gotowane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak