Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w winie czerwonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w winie czerwonym

Jabłka obieramy, wydrążamy ze środka gniazda i napełniamy je następujacą mieszanką: oparzone i posiekane migdały zmieszane z cukrem , a także z niewielką ilością cynamonu tłuczonego i skórki cytrynowej drobno krojonej. Napełnione jablka ułozyć w porcelanową głęboką salaterkę i wstawić do pieca na godzinę, zalawszy winem czerwonym z cukrem. Po upieczeniu jabłek podać je razem z salaterką na stół. Jabłka te podaje się na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak