Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    500 g
  • bułka tarta

    230 g
  • jajka

    4 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula suszona

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • oliwa

    50 ml
  • ser cheddar

    200 g (w plasterkach)
  • ogórki kwaszone

    3 szt.
  • cebulka złota Smak

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar
W misce wymieszać mięso mielone z jajkami, bułką tartą i oliwą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną cebulę i pokrojoną w kostkę marynowaną cebulkę oraz ogórki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza.
Masę mięsną rozłożyć na papierze do pieczenia na kształt prostokąta, dłuższy bok ma mieć taką samą długość jak forma (keksówka), w której będziemy piec roladę ok. 25 cm. Na mięsie ułożyć plasterki sera i zwinąć całość w roladę.
Krok 2 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar
Przełożyć wraz z papierem do formy. Z wierzchu posmarować mięso oliwą.
Piec ok. 50-60 minut.
Krok 3 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar
Gdy pieczeń przestygnie, wyjąć z formy i pokroić w plasterki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

31.10.2017 19:22
Smaczna pieczeń :)

jejkuchnia

31.10.2017 18:19
Zjadłabym kawałek. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat