Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 230 g
jajko 4 szt.
czosnek 3 ząbki
Cebula suszona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 50 ml
ser cheddar 200 g (w plasterkach)
ogórki kwaszone 3 szt.
Cebulka złota marynowana Smak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Kroki postępowania

2
W misce wymieszać mięso mielone z jajkami, bułką tartą i oliwą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną cebulę i pokrojoną w kostkę marynowaną cebulkę oraz ogórki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza.
Masę mięsną rozłożyć na papierze do pieczenia na kształt prostokąta, dłuższy bok ma mieć taką samą długość jak forma (keksówka), w której będziemy piec roladę ok. 25 cm. Na mięsie ułożyć plasterki sera i zwinąć całość w roladę.
Krok 1 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar  foto
3
Przełożyć wraz z papierem do formy. Z wierzchu posmarować mięso oliwą.
Piec ok. 50-60 minut.
Krok 2 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar  foto
4
Gdy pieczeń przestygnie, wyjąć z formy i pokroić w plasterki.
Krok 3 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 31.10.2017 19:22
Smaczna pieczeń :)
jejkuchnia 31.10.2017 18:19
Zjadłabym kawałek. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak