Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
marchewka 2 szt.
korzeń pietruszki 2 szt.
seler nieduży 1 szt. (mały)
cukinia 1 szt.
czosnek 5 ząbków
tymianek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa

W sumie bez większego znaczenia jest to, jak pokroicie warzywa. Chodzi o to, żeby wszystkie były mniej więcej tej samej wielkości. U mnie miały kształt grubszych frytek, ziemniaki były pokrojone na pół. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy (poza cukinią i ząbkami czosnku), kroimy i wrzucamy do miski, dodajemy tymianek, mieloną paprykę, olej, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Wrzucamy na blachę do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia i miękkości warzyw - u mnie trwało to około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 02.11.2017 16:46
Zwykłe warzywa a wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak