Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mięsna z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ementaler 100 g
mięso gotowane 100 g
szynka gotowana 100 g
kiełbasa 100 g
ogórki konserwowe 100 g
papryka zielona 1 szt
małe pomidory 3 szt
rzodkiewka 1 pęczek
sól 0,5 łyżeczki
ocet 2 łyżki
pieprz
olej 6 łyżek
czosnek 0,5 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mięsna z warzywami

1. Zalewa: sól rozpuszczamy w occie, dodajemy pieprz, olej, czosnek.
2. Ser, mięso, kiełbasę i ogórki kroimy w mała kostkę, wkładamy to do zalewy i zostawiamy na 10 minut.
3. Paprykę kroimy w paseczki. Pomidory w kawałki, natomiast obrane jaja i rzodkiewki w plasterki.
4. Do sałatki dodajemy pokrojone pomidory i paprykę, wszystko porządnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.04.2012 06:42
pycha
wiktor188 06.12.2010 08:28
Pycha
Małgorzata113 30.08.2010 08:22
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak