Sałatka mięsna z warzywami

Sałatka mięsna z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ementaler

    100 g
  • mięso gotowane

    100 g
  • szynka gotowana

    100 g
  • kiełbasa

    100 g
  • ogórki konserwowe

    100 g
  • papryka zielona

    1 szt
  • małe pomidory

    3 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • ocet

    2 łyżki
  • pieprz

  • olej

    6 łyżek
  • czosnek

    0,5 łyżeczki
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zalewa: sól rozpuszczamy w occie, dodajemy pieprz, olej, czosnek.
2. Ser, mięso, kiełbasę i ogórki kroimy w mała kostkę, wkładamy to do zalewy i zostawiamy na 10 minut.
3. Paprykę kroimy w paseczki. Pomidory w kawałki, natomiast obrane jaja i rzodkiewki w plasterki.
4. Do sałatki dodajemy pokrojone pomidory i paprykę, wszystko porządnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

10.04.2012 06:42
pycha

wiktor188

06.12.2010 08:28
Pycha

Małgorzata113

30.08.2010 08:22
swietny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat