Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg półtłusty 300 gram
dynia 200 gram
mleko kokosowe 100 ml
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 2 szt
masło 50 gram
budyń śmietankowy 1 łyżka
wiórki kokosowe 3 łyżki
biszkopty okrągłe 15 szt (czekoladowe)
sól
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH

Kroki postępowania

1
Dynię ugotować i małej ilości lekko osolonej wody do miękkości,ostudzić i zblendować.
Krok 1 - SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH foto
2
Foremkę w kształcie korytka o wymiarach 28x12 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą a następnie wyłożyć biszkoptami.
Krok 2 - SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH foto
3
Twaróg zmielić dodać cukier puder,jajka,mleko kokosowe,budyń śmietankowy oraz stopione masło w wymieszać za pomocą miksera
Krok 3 - SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH foto
4
Na końcu wsypać wiórki kokosowe i dodać zblendowaną dynię i powtórnie wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH foto
5
Wylać masę serową na biszkopty na wierzchu ułożyć resztę ciastek wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i piec przez 50 minut.
Krok 5 - SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY NA CZEKOLADOWYCH BISZKOPTACH foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.10.2017 17:49
zabieram przepis chętnie...
bietka 30.10.2017 14:40
Pyszny serniczek : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak