Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce z amarantusa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt,
amarantus ekspandowany do panierowania
mąka 3/4 szkl,
jajko 2
Czosnek suszony Prymat do smaku,
sól i pieprz do smaku,
masło klarowane 2 łyżki,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce z amarantusa

Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki.
Oczyszczamy z błonek i myjemy.
Następnie kotleciki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku a na samym końcu w amarantusie.
Panierowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarownego.
Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:24
Dobre to jest.
Bożena Matuszczyk 30.10.2017 23:08
Na małym ogniu Gosiu smażyłam i nic sie nie działo, a fileciki bardzo smaczne.;) Pozdrawiam i pozdrowionka dla męża.;)
gosia56 30.10.2017 11:09
Super pomysł z tym amarantusem ale mam pytanie czy nie bardzo się palił podczas smażenia;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak