Bananowe grzanki

Bananowe grzanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    2 kromki
  • masło

    1 łyżka
  • masło orzechowe

    1 łyżka
  • banan

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 kromki chleba posmarować masłem orzechowym (takim słonym, z fistaszków), na jednej kromce położyć plasterki banana. Przykryć drugą kromką, dobrze docisnąć. Obciąć skórki. Kanapkę pokroić w paski, dobrze dociskając i podsmażyć na maśle z obu stron, aż w środku będą ciepłe, a na wierzchu ładnie zarumienione.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Cynowa_Beata

26.03.2012 17:26
Zrobiłam się głodna , uwielbiam masło orzechowe... :)

Jolanta40

16.08.2011 09:23
bardzo pomysłowe

Grażyna13

15.10.2010 20:35
Fajne !

banditka

17.09.2010 11:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat