Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZYBY MARYNOWANE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby WG POTRZEB DO MARYNOWANIA
ocet 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
sól 1-2 dag
cukier szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 liście
marchewka 1

Przepis i sposób przygotowania na: GRZYBY MARYNOWANE

Grzyby gotowąć 15 minut w osolnej wodzie , przelać zimną woda i ułożyć w słojach,
Zalewa: 1,5 szklanki wody zmieszac z octem, solą, ziarnami pieprzu, zielem angielskim, cukrem.
Makrchewkę o cebulę. Powkładac pokrojoną w krążki do słoików.
Pasteryzować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 14.12.2011 17:39
super smaczne polecam
kriso 12.08.2011 16:49
fajne
rakow2
rakow2 08.05.2011 16:16
kilkanaście słoików leżakuje w piwnicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak