Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Quiche z warzywami i łososiem, odc. 32
Kroki postępowania
Pieczemy quiche w temperaturze 200 stopni przez niecałe 30 minut.
mąka | 250 g |
masło | 100 g |
jajko | 2 |
żółtko jajek | 2 |
bakłażan | 1/2 obrany |
śmietana 18 proc | 400 g |
mleko | 200 ml |
cukinia | 1/2 |
pomidor | 1/2 obrany |
łosoś wędzony | 300 g |
ser żółty | 50 g |
majeranek | |
tymianek | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
pieprz | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: