Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta na chleb z makreli wędzonej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt,
ogórki kiszone 2 -3 szt,
cebula 1 szt,
jajka ugotowane na twardo 2
musztarda 2 łyżki,
majonez według uznania,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta na chleb z makreli wędzonej

Makrele wędzoną obieramy dokładnie z ości i skóry. Jajka gotujemy na twardo. Obraną cebulkę i ogórki drobno kroimy.
Do miski wkładamy makrelę, ogórki, cebulę i ugotowane, starte na tarce jajka. Dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową pastę smarujemy chlebek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:23
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak