Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Raffaello bez pieczenia

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 36 szt - duże herbatniki
mleko 3,2% 900 ml
pudding smakowy 2 opakowania - waniliowy
żółtko jajek 2 szt
cukier 4-5 łyżek
wiórki kokosowe 200-250 g
masło 300-340 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Raffaello bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając aż zgęstnieje. Przykrywam folią spożywcza i ostawiam do całkowitego wystygnięcia.
Krok 1 - Domowe Raffaello bez pieczenia foto
2
Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4 łyżek wiórek kokosu - mieszam.
Krok 2 - Domowe Raffaello bez pieczenia foto
3
Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami
Krok 3 - Domowe Raffaello bez pieczenia foto
4
Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.
Wstawiam na minimum 3h do lodówki.
(najczęściej zostawiam ciasto w lodówce na całą noc)
Krok 4 - Domowe Raffaello bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.10.2017 20:10
dziękuję :)
jejkuchnia 29.10.2017 10:08
Pyszne ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak